Ga je verhuizen? Dan heb je natuurlijk veel aan je hoofd. Je moet bijvoorbeeld nog een grote verbouwing in je nieuwe woning doen of je moet je kinderen uit – en inschrijven op nieuwe scholen. Maar vergeet bij het verhuizen niet te kijken naar je verzekeringen. Wanneer je gaat verhuizen is het aan te raden opnieuw verzekeringen voor je opstal – en inboedelverzekering te vergelijken. Als je gaat verhuizen, is de kans heel groot dat je premie voor je opstal – en inboedelverzekering verandert. In dit artikel zullen we uitleggen waar je op moet letten bij je verzekeringen, als je gaat verhuizen. Lees gerust verder.


Ik ga verhuizen. Waar moet  ik op letten?


Verhuizen is al stressvol genoeg. Voordat je van je nieuwe woning kan genieten, moet je vaak veel dingen regelen. Het is dan ook verstandig om contact op te nemen met je verzekeraar om je nieuwe adres en de datum waarop je gaat verhuizen door te geven. Zo kun je ervoor zorgen dat je verzekering voor je nieuwe woning goed wordt overgezet.


Ben ik verzekerd tijdens het verhuizen van mijn bezittingen?


Jazeker. Met een inboedelverzekering zijn jouw bezittingen verzekerd tegen onder andere brand, storm en diefstal. Ook tijdens je verhuizing, kun je erop rekenen dat je inboedel goed gedekt is door je inboedelverzekering.Waarom is mijn nieuwe premie anders na verhuizing?


Als je verhuist is de hoogte van je nieuwe premie na verhuizing vrijwel altijd anders. Hoe komt dit? Als je verhuist, verhuis je meestal naar een ander type woning. Dit kan invloed hebben op de berekening van je nieuwe premie omdat je nieuwe huis misschien een ander type dak heeft, waardoor je dak wat gevoeliger is voor schade.


Waarom moet ik mijn woning verzekeren?


Om je woning goed in te dekken tegen de financiële risico’s van schade is het verstandig om een opstal – en inboedelverzekering af te sluiten. Zowel je huis als de bezittingen die je in je huis hebt liggen zijn immers veel waard voor je. Het zou zonde zijn als er iets mee zou gebeuren. Om de financiële gevolgen van schade aan en in je woning in te dekken, kun je jezelf laten verzekeren met een opstal -en inboedelverzekering. Een inboedelverzekering dekt al je bezittingen in je woning of appartement. En met een opstalverzekering ben gedekt tegen schade, die aangericht wordt aan je woning of appartement.


Vergelijk verzekeringen voor je woning via Verzekering.nl


Ga je verhuizen? Dan is het verstandig om een nieuwe vergelijking te maken voor je opstal – en inboedelverzekeringen. Via Verzekering.nl kun je gemakkelijk diverse verzekeringen voor opstal -en inboedel met elkaar vergelijken. Zo kun je de goedkoopste verzekeringen voor je nieuwe woning afsluiten en kun je flink wat geld besparen. Bekijk jouw mogelijkheden via Verzekering.nl. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.