Vroeger zeiden de tandarts en je ouders altijd: ‘Niet te veel kauwgom kauwen, want kauwgom kauwen is slecht voor je gebit en voor je algemene gezondheid’. Maar is kauwgom kauwen echt wel zo slecht? Nee, want er zitten ook voordelen aan kauwgom kauwen. Kauwgom kauwen zorgt ervoor dat je adem minder slecht ruikt, het reinigt je mond, het verminderd rare smaken, het is compact verpakt en kan dus makkelijk meegenomen worden. 

Kauwgom kan dus gebruikt worden om een verfrissend gevoel te geven, maar je kunt er ook plezier mee hebben, zoals hele grote bellen blazen. Kauwgom heeft veel verschillende doeleinden. Daarom bestaan er veel soorten kauwgom. Deze zijn verkrijgbaar bij de online snoepwinkel candyonline. Misschien ben je iets minder bewust van de voordelen van kauwgom, dus in deze blog gaan we je meer vertellen over de gezonde gevolgen van kauwgom kauwen.

Het verlaagd stress en verhoogd focus

De volgende keer als je gestrest bent voor een belangrijke vergadering, zorg er dan voor dat je een pakje kauwgom bij je hebt. Kauwgom kauwen verminderd namelijk het stresshormoon cortisol. Daarnaast verhoogt het ook je focus, want de zuurstoftoevoer naar je hersenen wordt vergroot wanneer je kauwgom kauwt.

Stimulans van de speekselproductie

Speeksel is belangrijk om zuuraanvallen te bestrijden, omdat het de zuren die in eten en dranken zit vermindert. Zo verlaagt het de kans op aantasting van het gebit. Dit betekent niet dat je heel veel kauwgom moet kauwen om een gezond gebit te hebben. 

Het vermindert het verlangen naar eten en nicotine

Wanneer je voelt dat je honger begint te krijgen, neem dan een kauwgom. Dit zorgt ervoor dat je het hongerige gevoel uitstelt. Je houdt je namelijk bezig met kauwen en ander eten na kauwgom eten is ook minder lekker. Speciale nicotinekauwgom kan mensen die verslaafd zijn aan nicotine om te stoppen met roken, heel belangrijk voor de werking is dat ze het zelf ook echt willen.

Goed en regelmatig kauwen is belangrijk

Slecht kauwen zorgt ervoor dat je eten slecht verteerd, het eten dat je dan binnen krijgt, is minder waardevol voor je lichaam. Belangrijke voedingsstoffen krijg je binnen door goed te kauwen, ook zorgt goed kauwen ervoor dat je hersenen kunnen verwerken wat je eet. Zo analyseren je hersenen of het eten wel goed is, en of er suiker in zit. 

Nu denk je waarschijnlijk: kauw ik wel goed? Misschien niet, let dan goed op de volgende tips; kauw minimaal twintig keer elke hap eten, zet afleidende apparaten zoals je mobiel uit tijdens het eten, en neem langer de tijd om te eten, een goede richtlijn is twintig minuten. 

Kauwgom is goed voor je oren 

Kauwgom kauwen in het vliegtuig om oorpijn te verminderen, heb je misschien al weleens geprobeerd. Het onderzoek van de University of Toronto gaat nog een stapje verder. Ze beweren dat kauwgom kauwen goed is voor je oren, vooral bij kinderen is dit het geval. In kauwgom zit namelijk het stofje xylitol. Dit stofje zorgt ervoor dat je minder kans loopt op een middenoorontsteking, want xylitol bestrijdt bacteriën.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.