Ben jij net als wij dol op chocolade? Dan is deze blog echt iets voor jou. Hieronder vind je namelijk een lijstje met bijzondere weetjes over dit te lekkere snoepgoed. Is het bijvoorbeeld waar dat het eten van chocolade goed is voor je humeur? En zorgt chocolade echt voor puistjes? Dit zijn vragen waar jij in deze blog antwoord op gaat krijgen. Lees dus snel verder!

  1. Chocolade met gezondheidseffecten

In chocolade zitten flavanolen. Dit zijn antioxidanten die weefselschade voorkomen en mogelijk het risico op kanker en hart- en vaatziekten kunnen verlagen. Bittere en extra bittere chocolade heeft een hoog gehalte aan flavanolen. Tijdens het branden van de cacaobonen en het bereiden van chocolade gaat meer dan de helft van de flavanolen verloren. ‘Rauw cacaopoeder’ en ‘rauwe chocolade’ heeft daarom een veel hoger gehalte aan flavanolen.

Onderzoek heeft aangetoond dat het dagelijks innemen van meer dan 200 milligram flavanolen uit cacao een positief effect heeft op de elasticiteit van de bloedvaten. Dit komt neer op 10 gram extra bittere chocolade, of 2,5 gram rauwe cacaopoeder. Ook zijn in onderzoek mensen die chocolade eten vergeleken met mensen die geen chocolade eten. Mensen die chocolade eten hadden minder hart- en vaatziekten. 

  1. Door chocolade is de magnetron uitgevonden

Een onderzoeker die werkte voor het Amerikaanse leger genaamd Percy Spence stond op een dag in de buurt van een grote machine die microgolven uitzond. Terwijl hij bezig was met zijn werkzaamheden merkte hij op dat de chocoladereep in zijn broekzak door de microgolven begon te smelten Door deze ontdekking bouwde Percy de eerste magnetron. Toch handig zo’n chocoladereep in je broekzak!

  1. Chocolade is letterlijk liefde

In chocola zit fenylethylamine. Hoewel dat niet direct aantrekkelijk klinkt, is het dat wel. Door deze stof maken je hersenen namelijk endorfine aan. En door endorfine voel je je blij, gelukkig of zelfs verliefd. Geen partner, maar wil je je toch verliefd voelen? Neem een stuk chocola, want dat is dus liefde! 

  1. Van chocolade krijg je puistjes (of niet?)

Veel mensen met acne (puistjes) zijn van mening dat chocolade acne erger maakt. In wetenschappelijke studies wordt er echter geen verband gevonden tussen de hoeveelheid chocolade en de frequentie of ernst van acne. 

  1. Je kon met chocolade betalen

De Azteken geloofden dat chocola voedsel van de goden was. Warme chocolademelk was voor hen een heilige drank en cacaobonen waren voor een magisch middel. Cacaobonen werden om die reden gebruikt als betaalmiddel. Bijzonder toch?!

CandyonlineBen jij op zoek naar de lekkerste soorten chocola? Neem dan snel een kijkje op de website van CandyOnline! Daar vind je allerlei diverse merken, vormen, soorten en smaken chocola. Naast chocola nog op zoek naar ander snoepgoed? Ook dan ben je bij CandyOnline aan het juiste adres!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.