Wat is en blijft het toch een mooie plant: de laurier. Deze plant is een echte mediterrane plant en ziet dus vaak weinig overlevingskansen in het Nederlandse klimaat. Dit is zonde, want de plant is echt erg mooi. Zou er iets zijn wat we hiertegen kunnen doen? Uiteraard. Wij laten jou zien hoe jij ervoor kunt zorgen dat je het hele jaar optimaal kunt genieten van een laurier. De tijd van nagelbijten over de overlevingskans van de laurier heeft nu echt wel lang genoeg geduurd. 

Dode takken…

De kans dat je al enige stress omtrent je laurier ervaart is nogal groot als je dit artikel leest. Misschien zie je zelfs al een aantal dode takken in jouw laurier zitten. Bij deze gaan we je iets zeggen dat jij voor altijd in je achterhoofd moet houden: dode takken betekenen niet dat jouw laurier doodgaat. In de meeste gevallen is de laurier erg sterk en kan hij, zodra het voorjaar eenmaal begint, zich er prima doorheen slaan. 

Bij dode takken of een dood deel van de plant is het echter wel noodzakelijk om de plant perfect bij te werken. We raden je daarom ook aan om een specialist op dit gebied aan te stellen zodat jouw plant optimaal wordt gesnoeid. Zoals gezegd, is de kans groot dat jouw plant na deze opfrisbeurt er weer gemakkelijk een jaartje tegenaan kan.

Ik zie het toch niet helemaal zitten…

De kans bestaat dat het bovenstaande je totaal niet aanspreekt. Misschien vind je het allemaal wat te veel werk of twijfel je echt sterk aan de overlevingskansen van jouw laurier. In dat geval raden we je aan om eens naar een kunstlaurier voor buiten te gaan kijken. Geen nood, kunstplanten zijn echt niet meer zo lelijk als vroeger. 

Sterker nog, ze zijn amper van echt te onderscheiden. De kans is groot dat jij het verschil amper ziet, maar de mensen die jij over de vloer krijgt, zien het ook niet. Toch merk je het wel! Jij zit niet langer met kromme tenen als je ziet dat jouw laurier het bijna begeeft en je kunt uiteraard het hele jaar genieten van jouw mooie, mediterrane plant.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.