Lang bleef de echte winter uit. Het zijn overigens de afgelopen jaren al andere winters, zoals we die van vroeger kennen. Vrieskou en sneeuw met kerst is voor de nieuwe generatie surrealistisch. Echter is er iets interessants aan de hand, de seizoenen lijken extremer te worden, wisselend met hoge pieken in de zomer en diepe dalen in de winter.

Zo leek er voor langere tijd in 2021 niet een echte winter te komen, totdat begin februari de winter op de deur klopte en hoe. In week 6 werd het tot -14 in Enschede tot –11 in Amsterdam. On-Nederlandse temperaturen, die we eigenlijk niet gewend zijn.

Koude handen en voeten

Een onbekend terrein is voor velen de oplossingen die er zijn voor de koude handen en voeten. Er zijn mensen met wintertenen en wintervingers, maar ook met het syndroom van Raynaud. Kort gezegd: deze weken zijn dan niet erg prettig zonder hulpmiddelen. Echter vallen temperaturen onder de -10 het merendeel zwaar. De tenen en vingers worden eenmaal het eerste koud en dit heeft directe invloed op de rest van het lichaam. Gelukkig zijn hier oplossingen voor.

Winterse kleding voor de sport

Hoewel we de afgelopen maanden ook in Nederland weer hebben meegemaakt dat het hier serieus koud kan worden, geldt ook voor bepaalde vakanties dat het er erg koud kan zijn. Uiteraard tijdens de wintersport, maar ook voor de fanatieke bergwandelaar kunnen verwarmde handschoenen en sokken een uitstekende uitkomst zijn. 

Verwarmde handschoenen

Je handen en voeten voelen altijd als eerste koud aan. Elektrische handschoenen worden veelal aangeboden. Van goedkope ‘China-wear’ tot gevestigde merken, is er een heuse markt voor bovengenoemde problematiek. Verschillende verwarmde handschoenen zijn getest, de verwarmde handschoenen van BERTSCHAT® komen erg sterk uit de test. Iets prijziger dan het middensegment, maar wel met kwaliteitskeurmerken als HIPORA®, 3M Thinsulate en krachtige accu’s. De handschoenen met verwarming worden geprezen om de uitstekende kwaliteit, enorme warmteafgifte en warmteoppervlak. 

Verwarmde sokken

Dan heb je nog de voeten, voornamelijk de tenen die koud aanvoelen. Ook hierin zijn verschillende aanbieders voor elektrische sokken. Bij het ene merk is het verwarmingsgebied iets uitgebreider dan bij het ander. Ook BERTSCHAT® biedt deze verwarmde sokken aan. In de reviews is te lezen dat de verwarmde sokken eenvoudig te bedienen zijn en een fijne fitting en maatvoering hebben. Daarnaast wordt de sok geprezen om het grote verwarmingsoppervlak en de oplossing voor het syndroom van Raynaud.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.