Ramen kunnen de thermische prestaties en energie-efficiëntie van een huis maken of breken. Ramen met het verkeerde type glas zorgen ervoor dat kamers in de zomer oververhit raken, en in de winter lekken deze ramen warmte als een mandje. Dit kan uw verwarmings- en koelingskosten het hele jaar door opdrijven en uw huis een minder dan comfortabele plek maken om in te wonen.

Als u ooit voor een inefficiënt raam hebt gestaan in de winter (of op het hoogtepunt van de zomer) en de kille (of hete) lucht direct door het glas hebt gevoeld, dan weet u hoe belangrijk efficiënte ramen zijn. Het juiste glas kan u helpen om uw ramen voor u te laten werken – tussen opties met meerdere ruiten en energie-efficiënte coatings kan een professional u helpen bij het kiezen van ramen die het hele jaar door optimaal presteren.

Dubbel en driedubbel glas: Welk glas is het beste voor ramen?

Enkele ruiten in oude huizen behoren zo goed als tot het verleden. Omdat energie-efficiëntie tegenwoordig van het grootste belang is voor zowel bouwers als huiseigenaren, zijn de meeste ramen tegenwoordig op zijn minst voorzien van dubbel glas – dat wil zeggen dat elk raam bestaat uit twee glasplaten die met elkaar zijn verbonden door een afstandshouder, waarbij de ruimte ertussen is gevuld met een isolerend gas.

Ruiten kunnen ook van driedubbel glas zijn, dat wil zeggen dat er een derde ruit aan het raam is toegevoegd. Ramen met driedubbel glas zijn duurder dan ramen met dubbel glas,maar dragen bij aan een besparing op uw energierekening. Zeker voor de koude winters kan triple glas een goede keuze zijn.

De kern van de zaak

Als u net als de meeste huiseigenaren denkt aan het vervangen van de ramen in uw huis, is uw eerste overweging waarschijnlijk het materiaal van het kozijn. Gaat u voor hout? Wat dacht u van onderhoudsvriendelijk kunststof of aluminium?

Het glas dat in de kozijnen wordt geplaatst lijkt misschien een bijkomstigheid, of u realiseert zich misschien niet dat u controle heeft over het type glas. De keuze van het juiste type glas voor uw ramen kan een ondergeschikte overweging lijken in de totale omvang van een huisverbeteringsproject, maar de beslissing kan grote gevolgen hebben voor zowel de energie-efficiëntie als het comfort van uw huis.

Wanneer u samenwerkt met een vakman van JLM Glas voor het vervangen van ramen en deuren, krijgt u het beste van het beste. Met al 20 jaar ervaring behoort JLM glas tot de beste leveranciers van Nederland! Wij helpen u dan ook graag verder op weg.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.