De illusie van een zwevende wandplank houdt de lijnen in je interieur strak en subtiel. Ideaal wanneer je houdt van een rustig en minimalistisch interieur. Toch kan de kwaliteit van zwevende wandplanken nog wel eens tegenvallen. Dan blijkt de plank uiteindelijk toch niet veel gewicht te kunnen dragen en kun je al je stijlideeën overboord gooien. Maar wanneer je een kwalitatieve zwevende wandplank hebt gevonden, kun je er wel degelijk iets heel moois van maken.

Hier vind je 4 stijlideeën om jouw zwevende wandplank om te toveren tot blikvanger in je interieur. Met een paar kleine stijlelementen en een kwalitatieve wandplank maak je een geheel waar je niet op uitgekeken raakt.

Wit, minimalistisch en Scandinavisch design 

Zijn de elementen in jouw interieur perfect op elkaar afgestemd? Heb je een kleurenpalet waar je je te allen tijde aan houdt en heb je vooral niet te veel spullen in je ruimte staan? Grote kans dat je een zwevende wandplank dan wel kunt waarderen. Omdat de montage van deze plank niet zichtbaar is, leidt jouw zwevende wandplank niet af van de strakke lijnen en goed op elkaar afgestemde stijlkeuzes in je interieur. Deze woonstijl kun je minimalistisch of Scandinavisch noemen en heeft vooral als doel jou tot rust te brengen. Eenvoudig en puur – dat is waar deze woonstijl voor staat.

Maar hoe voeg je hier nu een zwevende wandplank aan toe? Een witte wandplank is in deze situatie altijd een goede keuze. Dit leidt niet af van wat er op de plank staat maar biedt toch een fijne basis. Kies vervolgens voor accessoires die bij de rest van je kleurenpalet passen om de simplistische uitstraling van je interieur te behouden. Zwarte of witte fotolijsten met zwart-witprints bijvoorbeeld. Of kies voor decoratie gemaakt van eikenhout. De frisse uitstraling van dit materiaal komt je wandplank en je interieur zeker ten goede. 

Rustiek, robuust en met karakter   

Hou je meer van een rustieke woonstijl waarin natuurlijke materialen en warme kleuren de boventoon voeren? Dan is een zwevende boomstam wandplank misschien iets voor jou. Dit type wandplank is niet perfect rechthoekig gemaakt; één zijde heeft nog de golvende vorm van de oorspronkelijke boomstam. Dit geeft echt karakter aan je interieur – zeker als ook de noesten nog duidelijk zichtbaar zijn. 

Wat combineer je met een boomstam wandplank? Denk bijvoorbeeld aan een paar oude boeken met versleten kaft, een mooie fles wijn of dure whisky voor een bourgondische uitstraling of kies een mooie plant met overhangende takken en diepgroene bladeren. Vooral warme kleuren en karakteristieke items staan prachtig op deze zwevende wandplank. 

Natuurlijk, fris en altijd goed 

Vind je eikenhout op zichzelf al een mooie materiaalsoort? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een zwevende wandplank te kiezen die is afgewerkt met een transparante olie. Op die manier is je wandplank beschermd tegen vuil en vlekken maar kun je toch genieten van de natuurlijke uitstraling van het hout. Plaats de houten wandplank bijvoorbeeld voor een muur met een opvallende en warme kleur om het frisse karakter van het natuurlijke eikenhout te versterken. Kleuren als donkerblauw of terracotta zijn bijvoorbeeld erg mooi in combinatie met de natuurlijke kleur van eikenhout.  

De items die je op je natuurlijke wandplank zet kunnen variëren van boeken en vazen tot planten en fotolijsten. Eikenhout is namelijk goed te combineren met uiteenlopende accessoires. Wil je een warm geheel creëren? Kies dan voor gouden accessoires met hier en daar een item in het zwart of antraciet. Deze kleuren versterken elkaar en geven jouw zwevende wandplank de uitstraling die je zoekt.

Stijl je wandplank zoals jij dat wil 

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je nog tijden tegen jouw zwevende wandplank aan wilt kijken. Kies daarom een mooie plank als basis en blijf afwisselen met leuke accessoires. De plank is eenvoudig op te hangen en kan in iedere ruimte worden geplaatst. Op die manier geef je met een simpele toevoeging nog meer charme aan je interieur. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.