Wanneer je wiet gebruikt, is het belangrijk om te weten wat je nou eigenlijk precies gebruikt en wat de consequenties zijn. Hoewel mensen die het niet op wiet hebben beweren dat het super slecht en verslaven is, blijkt uit onderzoek dat juist alcohol verslavender is. Wat waar is, daar zijn de wetenschappers nog niet helemaal over uit. Dat kom omdat er al járen onderzoek gedaan wordt naar alcohol, maar minder lang naar wiet.

Meer weten over het gebruik van wiet
Wil je een keer wiet gebruiken? Dan is het erg belangrijk om goed te weten waar je mee te maken hebt. Hasj of wiet, daar zit niet heel veel verschil in. Beide komen van de vrouwelijke cannabisplant, maar wiet is de gedroogde bloem en hasj de samengeperste hars van die bloem. Beide hebben effect op gemoedstoestanden van mensen. Het kan voor lol en ontspanning zorgen, maar ook voor angstige momenten en paniekaanvallen, als iemand hier al gevoelig voor is. De kans op paniek is groter als er wiet gerookt wordt, dan bij hasj. Sowieso kunnen psychische klachten verergeren onder invloed, of dit nu wiet of alcohol is. Daarnaast hebben beide ook een negatief effect op het geheugen. 

Alles met mate
Overmatig gebruik is nooit goed en kan uiteindelijk voor veel problemen zorgen. Gebruik je het af en toe? Dan moet dat natuurlijk kunnen, mits je het met mate gebruikt. Rook je hasj of wiet? Dan heb je geen katergevoel de volgende dag. Het verkopen van wiet door coffeeshops of smartshops in Nederland is legaal bevonden, mits ze zich aan bepaalde regels houden. Wil je zelf wiet kopen? Dan kun je een keuze maken uit een coffeeshop of een online webshop. Kijk bijvoorbeeld eens bij Zamnesia. Hier vind je meer informatie over wiet en andere geestverruimende middelen.

Let altijd op de betrouwbaarheid
Wil je wiet aanschaffen? Wiet kan gemakkelijk online besteld worden, maar hoe weet je of je de goede hebt en niet dat je verkeerd spul in huis haalt? Je kunt de betrouwbaarheid van een site altijd herleiden uit bijvoorbeeld reviews. Hoeveel reviews heeft een bedrijf en wat zijn de minpunten en wat zijn de sterke punten? Zamnesia is bijvoorbeeld een smartshop die goed beoordeeld is met een ‘uitstekend’, door 25612 reviews!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.