Waarschijnlijk sta je er niet regelmatig bij stil, maar je E-sigaret heeft wel wat onderhoud nodig. Je hebt je E-sigaret veel vast, je dampt ermee en je draagt hem in je tas of zak. Hierdoor is het verstandig om hem regelmatig even schoon te maken. In deze blog lees je hoe je dit aanpakt.

Het mondstukje

We beginnen bij het mondstukje (driptip) van je E-sigaret. Het mondstuk ligt vaak aan je lippen en daarom is ook zo belangrijk om deze goed schoon te houden. Wel zo hygiënisch! Wanneer je de driptip los maat van de tank kun je deze omspoelen met warm water of even laten weken in een bakje. 

Het tankje

Ook is het aan te raden om eens in de zoveel tijd je tankje even goed om te spoelen met warm water. Door je tankje schoon te houden blijft de smaak van je E-liquid beter. Voor je het tankje kunt schoonmaken moet je eerst alles losdraaien. Let op: de coil mag niet nat worden! Leg deze dus even apart. De rest kun je gerust omspoelen met warm water.

Coil vervangen

Er is geen geschreven regel over hoe vaak je de coil met vervangen. Dit is afhankelijk van hoeveel er gedampt wordt, op welke wattages en met welke E-liquids. Gelukkig zijn er een aantal punten die aantonen dat het tijd is om je coil te vervangen.

  • De smaak is niet meer lekker, deze kan scherp overkomen.
  • De trek wordt strakker.
  • De dampproductie wordt minder.
  • Je ruikt en proeft een verbrande smaak.

Op tijd bijvullen

Om te voorkomen dat je coil verbrand moet je nooit het hele tankje van je e-smoker leeg dampen. Hierdoor komt namelijk het katoen droog te staan en krijg je een verbrande katoen smaak. Vul daarom je E-sigaret optijd bij met E-liquid.

Schoonmaken na het wisselen van e-liquids?

Het is niet per se nodig om iedere keer dat je een ander smaakje gaat dampen alles schoon te maken. Je kunt er eventueel wel voor kiezen om de verdamper leeg te maken en om te spoelen. Maak hierna de verdamper goed droog voordat je de andere smaak erin doet.

De coil kan niet schoongemaakt worden, maar dit is wel het onderdeel waarin de smaak van de E-liquids het meeste blijft hangen. Als je van smaak wisselt zul je merken dat je de vorige smaak nog een aantal inhalaties proeft, dit doordat deze vorige smaak nog in het katoen van de coil zit. Eventjes doordampen en dan proef je de nieuwe smaak al snel!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *