Wanneer het koud weer wordt, is het tijd om je favoriete warme dranken uit de kast te halen! Van troostende klassiekers als warme chocolademelk en chai thee tot unieke varianten op traditionele recepten, er zijn genoeg heerlijke dranken die je helpen de wintermaanden door te komen. Laten we eens kijken naar enkele van de lekkerste warme dranken voor de koudste dagen 

Warme chocolademelk

Wie houdt er niet van een mok warme chocolademelk op een koude dag? Of je nu een mix uit de winkel gebruikt of zelf maakt, deze klassieke troostdrank maakt elke kille dag een beetje draaglijker. Voor een extra speciale traktatie kun je er marshmallows of slagroom op doen. Zo maak je in een handomdraai een enorm lekkere verwennerij voor jezelf.

Chai Latte

Chai lattes zijn perfect voor wie iets zoets wil maar niet te machtig. De combinatie van zwarte thee, kruiden, melk en suiker zorgt voor een smaakvolle drank die je van binnenuit opwarmt. Als je je avontuurlijk voelt, probeer dan thuis je eigen chai tea latte te maken met verse kruiden en losse thee. Want alles wat je zelf maakt smaakt lekkerder, toch?

Glühwein

Glühwein, ook wel gekruide wijn genoemd, is een populaire winterdrank in veel Europese landen. Het wordt gemaakt door rode wijn te verhitten met specerijen als kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, kardemom en gember. Desgewenst kan er ook sinaasappelsap of citrusschil toevoegd worden. Deze heerlijke drank maakt elke winterbijeenkomst nog specialer 

Peperkoek latte

Peperkoek lattes zijn een van de meest populaire vakantie drankjes! Ze combineren espresso met verwarmende kruiden zoals gember en kaneel en worden meestal afgemaakt met slagroom en stukjes zuurstok voor een extra feestelijk tintje. Dit drankje begint de afgelopen jaren steeds populairder te worden, is het ook voor jou de juiste tijd voor een introductie?

Hot Toddy

Een hot toddy wordt gemaakt met whisky (of rum), honing (of suiker), citroensap (of ander citrussap), kruidnagel, nootmuskaat (of kaneel) en kokend water. Door zijn zoete maar pittige smaak is het een van de beste drankjes om tijdens de koudere maanden van te nippen, omdat het verkoudheid helpt bestrijden en je tegelijkertijd een knus en ontspannen gevoel geeft.

KoffieOf je het nu graag zwart drinkt of liever iets uitgebreider, zoals een espresso latte of cappuccino, koffie is altijd een goede keuze om op te warmen op kille dagen. Bovendien geeft het je een energie boost zodat je het meeste uit je dag kunt halen. Als jij nou op zoek bent naar de heerlijkste koffiebonen of misschien iets avontuurlijks met een smaakje, ben je bij Koffie Henk aan het juiste adres!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.