Een vervallen sportclub is al snel een doorn in het oog. Buiten het feit dat het natuurlijk geen professionaliteit uitstraalt, heeft het op veel meer aspecten invloed. Zoals bijvoorbeeld op de gezelligheid die op de club hangt; mensen zullen minder snel blijven hangen na een wedstrijd en in het ergste geval zullen leden misschien zelfs op zoek gaan naar een club waar het er beter uitziet en de club gezelliger is. Gelukkig is het opknappen van de vereniging op veel punten helemaal niet zo veel werk; en kan een likje verf al een hoop doen! Is jullie voetbalclub aan een opknapbeurt toe? Lees snel met ons mee voor een aantal tips! 

Zorg ervoor dat de velden up to date zijn! 

Niks zo vervelend als een wedstrijd moeten spelen op een voetbalveld dat er afgetrapt of versleten uitziet. De voetbalvelden bepalen toch de sfeer van de wedstrijd en hebben daarmee natuurlijk ook grote invloed op de sfeer in de club; zorg er dus voordat deze up to date zijn! Hoe je dit het best kan aanpakken? Door de lijnen van het veld zo nu en dan bij te werken, te zorgen dat de netten van de doelen niet kapot zijn en door de dugouts voor het voetbalveld eventueel te vervangen! Daarnaast dienen de sproeiers natuurlijk goed te werken én moet je ervoor zorgen dat het veld niet vol met bladeren ligt.

’t Clubhuis

Naast de voetbalvelden, is het up to date houden van het clubhuis natuurlijk ook een must. En gelukkig kan je dit op een makkelijke manier doen; blik verf in de handen en gaan! Geef de bar een nieuwe kleur, en knap de tafels en stoelen op. Vervang de foto’s aan de muur voor modernere plaatjes, zoals bijvoorbeeld van nieuwere teams! Wat het altijd goed doet? Een speelhoekje voor de kleinsten onder ons! Kunnen de ouders lekker socializen; kinderen lekker spelen! 

Gezelligheid opschroeven

Naast likjes verf en het opknappen van de velden kan je natuurlijk ook zorgen dat er meer gezelligheid op de club komt door het een en ander te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een toernooitje, of aan een zaterdagmiddagborrel voor alle leden. Barbecue aan, ouders aan een lekker drankje, kinderen met de bal het veld op! Zo’n evenement kan je ook lekker gebruiken om te netwerken; op zoek naar sponsors die willen helpen met het opknappen van de club; een timmerman die een nieuwe bar kan maken, of een bedrijf dat wil meebetalen aan een nieuw voetbalveld, bijvoorbeeld! 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.