Lasertechnologie inzetten bij de bewerking van materialen begon pas 15 tot 20 jaar geleden. Meer recent is deze techniek beschikbaar voor een groter publiek. Doordat de prijs van lasermachines daalde werden ze bereikbaar voor een grotere consumentenmarkt en drongen ze niet alleen door tot middelgrote ondernemingen maar zie je ze nu zelfs in kleine bedrijven en werkplaatsen.

Vier duidelijke pluspunten

Hoe komt het dat een lasermachine zelfs een multifunctionele snijmachine qua populariteit overtreft? Hier staan de belangrijkste voordelen opgesomd:

– Snelheid: laseren kan met een enorme snelheid. Geen enkele andere soort machine kan dezelfde parameters voor verwerkingssnelheid bereiken.

– Nauwkeurigheid: een lasermachine is een precisieapparaat. Dat betekent dat de nauwkeurigheid zo dicht mogelijk bij de gespecificeerde waarde ligt. Omdat afwijkingen minimaal zijn kan deze technologie zelfs ingezet worden bij robotica en in de ruimtevaartindustrie.

– Kwaliteit: door de kleine diameter van de laserstraal kunnen de fijnste sneden en gaten worden gemaakt. Werkstukken met de meest ingewikkelde contouren en gedetailleerde afbeeldingen kunnen geproduceerd worden. Ook heeft de laser geen fysieke invloed op materialen, na het snijden zijn er geen beschadigingen of defecten ontstaan die nabewerking nodig hebben. 

– Kosteneffectief: ten eerste zijn er minder verschillende gereedschappen nodig – de laser boort, snijdt en graveert. Daarnaast is een apparaat dat werkstukken en materialen vastzet overbodig – 

de straal is thermisch (niet fysiek) dus verschuift deze de objecten niet. Ten derde is de breedte van de lasersnede zo klein dat items zonder tussenruimte op het materiaal gepland kunnen worden. Met de juiste plaatsing is het mogelijk om te snijden zonder restafval.

Inspirerende voorbeelden bekijken?

Deze voordelen maken lasermachines geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. BRM lasermachines bewijzen hun waarde inmiddels op heel verschillende plaatsen. Wil je ervaren wat de pluspunten zijn voor jouw specifieke situatie? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.