Een voetbalteam bestaat uit 11 spelers op het veld en een aantal belangrijke spelers op de bank. Het is belangrijk om te weten dat het hele team belangrijk is. Op het veld wordt gespeeld, maar de strategie komt grotendeels van de bank af. Dit is de rol van de coach. Daarnaast is het zeer belangrijk dat er goede spelers op de bank zitten om in te vallen als iemand op het veld bijvoorbeeld geblesseerd raakt. Wat zijn de belangrijke posities op het veld? We verdelen ze in drie categorieën:

De fanatieke aanvallers

Het aanvallende team bestaat uit de buitenspelers en de centrale aanvaller. De buitenspelers staan links en rechts van het doel om de bal vanuit de hoeken het doel in te krijgen. De centrale aanvaller, ook wel spits genoemd, dekt het gebied voor het doel en is vaak iemand die de bal goed in het doel weet te krijgen. Is het spel aan de verdedigende kant? Dan staan ze klaar om zo snel mogelijk de bal weer richting de aanval te krijgen.

De alleskunner op het middenveld

Op het middenveld vind je aanvallende en verdedigende middenvelders. Middenvelders kunnen meestal zowel aanvallen als verdedigen. Welke rol ze nemen hangt ervan af welk team de bal bezit. Ze bewegen met het spel mee om het team te helpen de bal uit het doel weg te houden wanneer de tegenpartij de bal heeft. Of ze helpen juist de bal naar de aanvallende kant te krijgen als ze zelf balbezit hebben. Krijgen ze een kans om te scoren, dan kunnen ze dat uiteraard ook!

De muur van verdediging

De verdediging bestaat uit de centrale verdediger, twee fullbacks en een keeper. De centrale verdediger verdedigt het gebied dat recht voor het doel ligt. De fullbacks zijn verdedigers die aan de linkerkant en rechterkant van het doel staan. De keeper staat in het doel en mag zijn handen gebruiken om de bal uit het doel te houden. Hij mag de bal alleen met zijn handen aanraken binnen het 16 meter gebied. Keepers hebben daarom ook een ander tenue dan de rest van het veld.

Een echte teamsport
Veel mensen denken dat de meeste kracht bij de aanvallers ligt. Want zonder doelpunten kun je niet winnen, toch? Maar de verdedigende partij is eigenlijk minstens net zo belangrijk, want zonder tegendoelpunt kun je niet verliezen! Het allerbelangrijkste is dat je als team goed samenwerkt, communiceert en het naar je zin hebt!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.