Dankzij de oplopende kosten van je maandelijkse lasten, is het aannemelijk dat je aan het kijken bent voor een betere oplossing. Nieuwe radiatoren kunnen efficiënter energie verbruiken waardoor je kosten lager komen te liggen. Het is wel belangrijk dat het dan in een keer goed gaat. Anders wordt je investering duurder dan gewenst. Helaas zien we dat het toch regelmatig fout gaat omdat mensen zich niet goed genoeg voorbereiden op de wissel van je radiator. Lees daarom verder voor 3 punten om voor je aankoop over na te denken.

Gebruik van de ruimte

Elke ruimte heeft andere benodigdheden. Zo kun je in een badkamer kiezen voor een radiator met horizontale stangen. Hier hang je je natte handdoeken op en heb je dus twee vliegen in een klap. Daarnaast kun je in een kleine ruimte kiezen voor een verticale radiator. Deze laat een kleine ruimte optisch groter lijken en neemt minder breedte in beslag. Een Thermrad radiator kan hier de oplossing bieden voor efficiënt gebruik van jouw ruimte.

Correct vermogen

Een van de meest gemaakte fouten is dat mensen niet opletten op het juiste vermogen. Je kunt online gemakkelijk een rekentool vinden waarmee je het juiste vermogen voor jouw situatie uitrekent. Dit is belangrijk omdat je genoeg capaciteit nodig hebt om een ruimte voldoende te verwarmen. Bovendien zal op den duur de verwarming kwalitatief afnemen en langzaam iets minder goed verwarmen en jij wordt ouder, waardoor jouw warmtebehoefte veranderd. De meeste mensen krijgen het namelijk steeds kouder naar mate ze ouder worden.

Weet je niet zeker welk vermogen je nodig hebt? Vraag dit dan na aan een specialist en voorkom miskoop!

Denk na over de kleur

Wit is misschien de meest voor de hand liggende kleur, maar heb je wel eens overwogen om een andere kleur te kiezen? Je radiator is namelijk wel een onderdeel van je interieur en het is mooi wanneer deze naadloos aansluit op de rest van je woning. Wit is wel een kleur waar alles bij past en lichte kleuren geven een ruimte een ruim gevoel. Heb je een grote ruimte, dan kun je dus ook juist voor een zwarte radiator kiezen.

Zeker weten

Een nieuwe radiator koop je niet elke dag. Neem daarom de tijd om je goed in te lezen en vraag om advies als er iets onduidelijk is. Zo zorg je ervoor dat de investering het waard is, je jaren van je keuze kunt genieten en maandelijks geld kunt besparen op je lasten.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.