Collageenvezels, thermisch coagulatiepunt, niet-invasieve lifting… Een aantal moeilijke termen die een voor een gelinkt kunnen worden aan een nieuw product op de markt: de 10THERA.

Voor jou als medisch schoonheidsspecialiste zijn deze begrippen misschien niet meer zo vreemd, maar toch geven we graag de nodige uitleg over dit eerste tweelijnige HIFU-toestel op de Belgische markt. Pak uit met de nieuwste HIFU-technologie in jouw eigen kabinet!

Wie heeft er baat bij?

Je krijgt waarschijnlijk regelmatig klanten in je stoel met specifieke wensen. Een natuurlijke lifting, een behandeling voor uitgezakte wangen, een dubbele kin of huidverslapping… Vanaf nu kan jij hen een (bijna) pijnloze, maar toch effectieve HIFU-behandeling aanbieden dankzij de 10THERA. Dit toestel is namelijk ideaal voor zij die een relatief korte behandelingstijd voor ogen hebben. Bovendien zorgt het apparaat voor een behandeling zonder enige beschadiging aan het huidoppervlak, wat een enorme stap vooruit betekent in de wereld van de face lifting. En last but not least: deze nieuwe technologie garandeert een behandeling zonder enige zichtbare markeringen achteraf.

Een tweelijnige HIFU-behandeling met de 10THERA is, net zoals de traditionele HIFU-werking, perfect voor heel wat specifieke behandelingen. Het werkt bijvoorbeeld op de contouren van de kaaklijn en wangen, het behandelt slappe oogleden, zorgt voor een lift van de wenkbrauwen of verwijdert rimpels.

Hoe een HIFU-behandeling werkt…

HIFU, ook wel High Intensity Focused Ultrasound genoemd, is een behandeling op basis van geluidsgolven. Het gaat hier om een niet-invasieve lifting methode, waarbij ultrasone klankenergie wordt geleverd aan de dieper gelegen huidlagen, zonder dat het huidoppervlakte wordt beschadigd. Er komt hierbij een warmte vrij van zo’n 60° tot 80° om een thermisch coagulatiepunt te vormen. Tijdens het herstelproces wordt collageenaanmaak bevorderd, waardoor dit collageen steviger wordt en zo zijn elasticiteit terugkrijgt. Het is ook niet onbelangrijk om te vermelden dat deze manier van lifting nauwelijks hersteltijd vraagt. Complicaties komen zelden voor en er werd bovendien al heel wat onderzoek verricht waaruit de veiligheid van deze methode bewezen wordt.

Het voordeel van tweelijnige werking

Om een lang verhaal kort te maken: de tweelijnige eigenschap zorgt voor een halvering van de behandelingstijd. Het toestel kan namelijk met twee lijnen tegelijk bestralen. Hierdoor wordt de thermische coagulatiezone twee keer zo groot, en bijgevolg de behandelingstijd voor de helft korter. Om het in medische termen uit te leggen: 200 shots van de 10THERA staan gelijk aan 400 shots van een ander éénlijnig HIFU-toestel. Een hele vooruitgang in de medische schoonheidswereld, dus. In cijfers kunnen we stellen dat de beste resultaten al 1 tot 2 maanden na de behandeling zichtbaar zijn. Deze blijven tot 6 maanden zichtbaar.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.