Wat is het nut van vinylplaten verzamelen als je er niet naar luistert? Het is niet zo dat je al die platen of plastic verzamelt zonder duidelijke reden. U richt uw kamer of bibliotheek niet alleen met deze materialen in vanwege het uiterlijk of de lichte geur die ze afgeven.

Ja, sommige mensen verzamelen vinyl platen juist om deze redenen. De meeste mensen willen eigenlijk luisteren naar hun vinyl verbinding. Het probleem hier is natuurlijk dat je de staat van de gegevens wilt bewaren.

Geloof het of niet, vinylplaten zijn eigenlijk heel kwetsbaar omdat het analoge geluidssysteem delicate sporen in het vinyl vereist. Hoe vaker je deze vinylplaten afspeelt, hoe meer deze sporen worden vervormd en in veel gevallen vervlakt. Hoewel ze nog steeds geluid produceren, begint de geloofwaardigheid af te nemen en voor je het weet, klinkt het, na genoeg keer spelen, gewoon niet meer zo levendig, indrukwekkend of helder als voorheen.

Als u niet wilt dat dit gebeurt, moet u investeren in een aantal zeer belangrijke afluisterapparatuur voor vinyl. Ik heb het, natuurlijk, over draaitafels. Wanneer mensen over draaitafels horen, denken ze automatisch aan het soort draaitafels dat professionele DJ’s gebruiken.

Deze draaitafels verschillen sterk van een draaitafel voor thuisgebruik, want wanneer u thuis naar Vivaldi, Beethoven, Bach of Bocherrinni luistert, hebt u andere behoeften dan iemand die vinylplaten draait voor zijn beroep.

Als je ooit op een elektronisch dansfeest, een trap trance- of acid house-feest bent geweest, heb je gemerkt dat DJ’s snel de vinylplaat op de draaitafel moeten leggen, een paar keer draaien, met de muziek spelen en dan zo snel mogelijk wisselen. Ze proberen stukjes, tracks en samples van verschillende platen te mixen.

Ben jij nog op zoek naar een goede platenspeler? In dat geval zou je eens een kijkje moeten nemen op de site van Maxiaxi. Zij bieden een ruim assortiment aan platenspelers. De kans is dus groot dat er ook voor jou wat tussen zit. Kijk dus snel bij Maxiaxi!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.