Het is een onderwerp dat steeds vaker gezien en gehoord wordt. Zelfontwikkelingboeken zijn uitermate populair en we zien een enorme groei in mensen die aan zichzelf en aan hun mindset willen werken. Maar wat is dan precies een goede mindset? In dit blogartikel vertellen we je wat een ‘goede mindset’ is maar nog belangrijker: hoe jij deze voor jezelf kunt creëren. Dus wil je meer weten over een succesvoller en gelukkiger leven? Lees dan dit blogartikel! 

Groeimindset vs. Vaste mindset
Letterlijk vertaald staat ‘mindset’ voor de manier waarop jij je ingesteld, oftewel je ‘overtuiging’. Hoe je denkt over jezelf, je intelligentie en kwaliteiten bepalen voor een groot deel wat voor mindset je hebt. Er valt onderscheid te maken tussen twee soorten mindset. De vaste mindset en de groeimindset. Met een groeimindset ben je veel beter in staat om jezelf te ontwikkelen en meer te bereiken in de toekomst. Wanneer je goed in je vel wilt zitten en meer wil bereiken in het leven is het van belang dat je het gebruikelijk maakt om te kijken naar het leven vanuit een groeimindset. 

Onderneem de volgende stappen voor een groeimindset

Een verschil maken in je mindset kan al door hele kleine aanpassingen te maken in je dagelijkse leven. Wanneer we het hebben over een vaste mindset zijn onderwerpen als uitstelgedrag, niet lekker in je vel zitten, genoegen nemen met te weinig allemaal factoren die vaak spelen. Door simpele taken direct op te pakken kun je al heel gauw een verschil maken. Maak bijvoorbeeld elke ochtend voordat je de deur uitgaat je bed op. Dit lijkt misschien onnodig maar wanneer jij een belofte maakt aan jezelf dat je je bed opmaakt en dit vervolgens ook élke dag doet, laat je aan jezelf zien dat je te vertrouwen bent. Doordat het effect is dat je ’s avonds in een schoon bed kruipt heeft het ook nog een positieve beloning. 

Actie actie actie 

Voor een groeimindset is het ook heel belangrijk dat je stappen maakt in de dingen waarvan je zegt dat je ze wil. Dit slaat ook weer een beetje op het stukje ‘beloftes nakomen aan jezelf’. Wanneer je zegt dat je iets graag wil maar vervolgens geen actie onderneemt geef je eigenlijk indirect weer aan jezelf dat je niet te vertrouwen bent. Dit is natuurlijk niet letterlijk zo maar het is wel wat je onderbewustzijn oppikt. Misschien wil je al wel een hele tijd in crypto investeren maar in plaats van dat je op www.anycoindirect.eu kijkt om informatie te winnen of een account te maken waarmee je crypto kunt kopen, handel je er niet naar. Dit is echter zonde en zal je absoluut niet verder helpen om meer te bereiken in het leven. Wanneer je iets wilt zal je proactief stappen moeten ondernemen. Hoe vaker je dit bewust doet, hoe makkelijker het je afgaat. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *