Ben je op zoek naar een hardhouten binnendeurkozijn? Dan zie je al snel dat er verschillende kozijnmaten zijn. Kozijnmaten voor een binnendeur zijn 56×90 mm of 56×115 mm. Daarnaast is te zien dat er ook veel hoogte- en breedtematen mogelijk zijn. We kunnen ons voorstellen dat je niet weet welke maat je nodig hebt, daarom leggen wij uit waar je op moet letten!

Welke kozijnmaat heb je nodig?

De eerste stap die je zet in het kopen van het juiste binnendeurkozijn, is het kiezen van de kozijnmaat. Bij een hardhouten binnendeurkozijn heb je de keus tussen twee maten:

  • 56 x 90 mm
  • 56 x 115 mm

Welke maat voor jouw situatie geschikt is, is afhankelijk van de wanddikte. De wanddiktes die het meest voorkomen zijn 70 en 90 mm. Heb je de wanddikte opgemeten? Dan kun je in onderstaande tabel aflezen welke kozijnmaat jij nodig hebt!

WanddikteKozijnmaat
70 mm56 x 90 mm
90 mm56 x 115 mm

Wat is of wordt de vorm van jouw kozijn?

Naast de kozijnmaat is het ook belangrijk om de vorm van jouw binnendeur te weten. Wordt het een opdekdeur of een stompe deur? Heb je of neem je een opdekdeur, dan heb je ook een opdekkozijn nodig. Ga je voor een stompe deur, dan heb je ook een stomp kozijn nodig. 

Wat zijn de hoogte- en breedtematen?

Heb je de wanddikte en de vorm bepaald voor jouw hardhouten binnendeurkozijn? Dan moet je vervolgens bepalen wat de hoogte- en breedtemaat wordt. Over het algemeen worden hardhouten binnendeurkozijnen als bouwpakket verkocht. Dit betekent dat ze vaak met een afmeting van 231,5 x 93 cm worden verkocht. 

Soms is het mogelijk om het kozijn te laten voormonteren. Dit betekent dat je al kunt aangeven welke maat je nodig hebt. Over het algemeen kan dat voor standaardmaten zoals aangegeven in onderstaande tabel.

Hoogtematen201,5, 211,5 en 231,5 cm
Breedtematen63, 68, 73, 78, 83, 88 en 93 cm

Hardhouten binnendeurkozijnen kopen

Weet je welke hardhouten binnendeurkozijnen je nodig hebt? Dan kun je ze gemakkelijk online bestellen! Bij Sleiderink vind je altijd het hardhouten binnendeurkozijn die je nodig hebt. Bekijk gauw het assortiment en bestel direct online!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.