Veel mensen die toe zijn aan een nieuwe auto staan vrijwel allemaal voor de volgende vraag: waar doe ik beter aan? Een auto leasen of toch een auto kopen? Het is eigenlijk helemaal geen gekke vraag want vrijwel iedereen wil wel geld besparen waar mogelijk. Het leven wordt namelijk steeds duurder. Zo rijst de energierekening inmiddels zowat de pan uit en worden ook de wekelijkse boodschappen alsmaar prijziger. Om over die onverwachte en dure reparatiekosten aan jouw koopauto nog maar te zwijgen. Veel mensen overwegen dan ook om een auto te leasen. Want inderdaad, een leaseauto brengt een zekere mate van duidelijkheid en voorspelbaarheid met zich mee. Daarnaast heb je tegenwoordig de keuze uit alle denkbare merken en modellen, waaronder dus ook Audi.

Om leasen versus kopen nog eens op een rijtje te zetten, hebben wij deze blog voor jou geschreven. Lees even verder om te ontdekken waar jij beter aan doet: een Audi leasen of kopen?

Met kopen wordt de auto jouw eigendom

Omdat een koopauto op jouw naam komt te staan en jouw eigendom wordt ben je er ook geheel zelf verantwoordelijk voor. Is er iets kapot? Dan zul je zelf voor de kosten moeten opdraaien. Soms heb je geluk en betreft het slechts een kleine reparatie van enkele tientjes. Veel vaker heb je echter pech en zullen je dieper in de buidel moeten tasten. Schaf daarom nooit een auto aan in de veronderstelling dat je er de komende tijd geen omkijken meer naar hebt. Want dit kan, vooral bij wat oudere tweedehands auto’s, nog wel eens vies tegenvallen. Bij een koopauto moet je dus niet alleen over het aankoopbedrag beschikken maar doe je er ook goed aan een bepaald bedrag achter de hand te houden voor onvoorziene kosten. En vergeet ook de wegenbelasting, verzekeringen, eventuele pechhulp en afschrijving niet.

Met leasen kom je niet voor verrassingen te staan

Het mooie van leasen is dat je nooit voor bovengenoemde verrassingen komt te staan. Bij het leasebedrag zitten naast de ‘huur’ van de auto ook al alle overige kosten inbegrepen, op de brandstof na. Je hebt dus geen extra kosten voor de wegenbelasting, verzekeringen, eventuele pechhulp, onderhoud en reparaties, en ga zo maar door. De prijs die jij bij die gave Audi ziet staan op Audi leasen Autolease.nl betreft de all-in-one prijs die jij maandelijks verschuldigd bent. Niks meer en niks minder. Het enige nadeel wat wij kunnen bedenken is dat de auto nooit jouw eigendom zal worden. Maar vergeet niet dat je zo wel in diverse mooie auto’s kunt rijden zonder dat je eraan vast zit!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.