Voor een industrieel pand zijn vaak een aantal industriële roldeuren nodig, met mogelijk verschillende toepassingen. Binnen- en buitendeuren, brandwerende deuren of snelloopdeuren. Welke opties zijn er? En welke past bij u?

De standaard industriële roldeur

Heeft u geen bijzondere wensen voor uw deur en moet de deuropening efficiënt en effectief worden  afgesloten, dan kiest u een standaard industriële roldeur, ook wel overheaddeur of sectionaaldeur genoemd. Deze deur is robuust en, wanneer u geen specifieke wensen heeft, redelijk geprijsd. 

Brandwerende deuren

Stelt uw bedrijf, of uw verzekering hoge eisen aan de brandwerendheid van uw industriële roldeur, dan kan een brandwerende deur nodig zijn. U kunt kiezen voor een (duurdere) brandwerende roldeur in plaats van een standaard roldeur, maar u kunt ook een brandwerend scherm laten plaatsen bij uw standaard roldeur, die bij brand de ruimte afsluit en beschermt. Deze laatste optie is vooral interessant bij binnendeuren/compartimenten.

Snelloopdeuren

Gaat er veel verkeer zoals heftrucks of andere transportmiddelen door uw deur, dan is het handig dat uw industriele roldeur sneller opent. Het allersnelst is een zogenaamde foliedeur. Deze vouwt zich in een mum op en sluit zich ook direct weer. Deze snelle deuren worden meestal toegepast in onverwarmde ruimtes of als binnendeur. Heeft u een snelle buitendeur nodig, dan zijn er ook snellere roldeuren beschikbaar. Deze hebben een snellere/sterkere motor en openen daardoor sneller dan een standaard deur.

Ruimtebesparende deuren

In een bedrijfspand zijn vaak veel installaties aanwezig, die in de weg kunnen zitten bij het installeren van een deur. Aan het plafond bevinden zich afzuiginstallaties, sprinklers, verlichting, ramen die geblokkeerd kunnen worden door bijvoorbeeld een industriële roldeur die langs het plafond schuift. Om dit te voorkomen zijn er ruimtebesparende deuren, zoals de Compact industriële roldeur van Rolflex, die zich compact boven de deuropening opvouwt.  Zonder plafondrails, dus alle ruimte voor uw installaties. Deze deur is er ook in een snellere uitvoering en kan gemakkelijk worden gecombineerd met een brandwerend scherm. Een veelzijdige oplossing dus.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.