Voordat je een voedingsmiddel in je winkelwagen legt, is het belangrijk om eerst het etiket te bekijken. Hierop staat namelijk belangrijke informatie over het product die je kan helpen om de juiste beslissing te maken. Al die ingewikkelde namen en cijfers kunnen het lezen van een etiket behoorlijk ingewikkeld maken. We helpen je graag op weg. 

De verplichte volgorde


Wist je dat ingrediënten altijd in een verplichte volgorde op het etiket staan. Het ingrediënt dat helemaal vooraan staat, zit het meest in het product. Zo kan je dus snel zien wat de hoofdingrediënten van een voedingsmiddel zijn. 

De voedingswaardetabel


Je doet er ook goed aan om een blik te werpen op de voedingswaardetabel. Sommige producten lijken in eerste instantie gezond, omdat er bijvoorbeeld fruit in verwerkt is. Controleer toch even het suikergehalte om er zeker van te zijn dat het product ook echt zo gezond is als je denkt. In de tabel kan je ook terugvinden hoeveel eiwitten, vetten, verzadigd vet, koolhydraten en zout het product bevat.

Bekijk niet alleen de voorkant


De voorkant van een verpakking zit verstopt met marketingtrucs. Er staan prachtige afbeeldingen van de ingrediënten op en je wordt verleid met teksten als ‘met echt vruchtensap’ of ‘zonder geraffineerde suikers’. Als je een blikt werkt op het etiket blijkt al snel dat het gaat om loktermen die de waarheid verbloemen. 

Vormen van suiker


Veel mensen kiezen bewust voor producten waar geen suiker aan toegevoegd is. Maar wist je dat fabrikanten vaak een andere vorm van suiker gebruiken, zodat ze het woord ‘suiker’ niet in de ingrediëntenlijst hoeven te noemen? Een aantal voorbeelden van andere vormen van suiker zijn diksap, bloemenhoning, agavesiroop en speltstroop. Als je een product zonder suiker wilt aanschaffen, kan je beter gaan voor een voedingsmiddel waarin suiker is vervangen voor zoetstoffen.Uiteraard is het nog beter om voedingsmiddelen zelf te maken in plaats van ze kant-en-klaar uit de supermarkt te halen. Dit is lekkerder en (meestal) gezonder. Om je zelfgemaakte maaltijd meer smaak te geven kan je gebruiken maken van natuurlijke ingrediënten, zoals kruiden & specerijen, zouten en superfoods. In de webwinkel van Naturaplaza vind je alle benodigdheden. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.