Iedereen heeft weleens last van zweet onder de oksels. Dit komt vaak voor tijdens het sporten of wanneer het warm is buiten. Veel mensen hebben er ook last van wanneer ze zenuwachtig zijn voor een presentatie bijvoorbeeld. Zweten is de normaalste zaak van de wereld en is het natuurlijke afkoelingssysteem van de mens. Voor sommige mensen is dit zweten hinderlijk. Zij ervaren overmatig zweten op momenten dat zij geen bijzondere inspanning leveren. Klinkt dit bekend en wil je weten wat je hiertegen kunt doen? Lees verder in deze blog over overmatig zweten oksels.

Hygiëne

Zweet heeft van zichzelf geen geur. Wanneer het wél ruikt, komt dat door bacteriën. Een goede hygiëne zorgt ervoor dat er zo min mogelijk bacteriën bij de oksels kunnen komen. Daarnaast zorgt het scheren van de oksels ervoor dat bacteriën zich niet onder de oksel kunnen nestelen. 

Gebruik een goed werkende anti-transpirant deodorant. Andere deodorants verminderen alleen de geur, terwijl anti-transpirant het zweet tegengaat. Een natte huid neemt de anti-transpirant minder goed op. Let er dus op dat je je  goed afdroogt na het douchen.

Voeding

Bepaald eten en drinken kan ervoor zorgen dat je meer gaat zweten. Het eten van kruidig voedsel bijvoorbeeld, of het nuttigen van alcohol en cafeïne. Rook je? Mogelijk merk je dan ook dat je meer last hebt van zweet. Hier zorgt de nicotine die in sigaretten zit voor. 

Dermatoloog

Heb je een goede hygiëne, let je op je voeding en blijf je last hebben van overmatig zweten? Breng dan een bezoekje aan de dermatoloog. Dermatologen zijn gespecialiseerd in de huid en kunnen je verder helpen met het verhelpen van overmatig zweten. Bij Marco van Coevorden kun je terecht voor twee behandelingen. Het zetten van botox-injecties zorgt ervoor dat de zweetklieren onder de oksels worden uitgeschakeld. Hierdoor kunnen de zweetklieren geen zweet meer produceren en merk je al binnen twee weken resultaat. Deze behandeling gaat het zweten tegen voor wel drie tot zes maanden. 

MiraDry

Het miraDry-systeem geeft hitte af aan de huid door middel van microgolven. Deze hitte zorgt ervoor dat, net als bij botox, de zweetklieren worden uitgeschakeld. Hierdoor produceren de zweetklieren geen zweet meer. Het verschil tussen miraDry en botox is dat miraDry de zweetklieren definitief kan uitschakelen met een of twee behandelingen. Bij botox blijft het resultaat drie tot zes maanden merkbaar. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.