Het is enorm frustrerend wanneer jij na een lange, warme dag niet in slaap kan vallen. Je bent al heel moe, en dan lukt het alsnog niet om te slapen. Gelukkig zijn er dingen die jij kan doen die je helpen om makkelijker in slaap te vallen in de zomer. Dit zullen wij in deze blog voor je uitlichten, door jouw drie tips te geven om in slaap te vallen in de zomer. 

  1. Open ’s nachts je raam

Overdag zijn de temperaturen enorm hoog, wat ook snel te merken zal zijn op jouw slaapkamer. Het is daarom slim om ’s avonds, wanneer de temperaturen iets afnemen, jouw raam te openen. Het begint dan enigszins te tochten, waardoor de temperatuur op jouw kamer ook zal afnemen. Wij raden het ook aan om ’s nachts je raam open te houden: het koudste moment van de dag is namelijk vlak voor zonsopkomst. Als jij ’s ochtends wakker wordt, zal het dus heerlijk koel zijn op jouw kamer. Het is wel noodzakelijk om zodra jij uit bed gaat de ramen weer te sluiten. Zo zorg je ervoor dat er overdag geen warmte meer binnenkomt. 

  1. Koel je kussen af

Je verliest de meeste warmte via je hoofd. Als jij ’s nachts afkoeling wilt, is het dus noodzakelijk om je hoofd af te koelen. Dit kun je doen door jouw kussensloop overdag in de vriezer te leggen. Vlak voordat je gaat slapen, haal je deze eruit en doe je hem om je kussen. Zo heb jij ’s nachts een heerlijk koud kussen, waardoor jij makkelijker afkoeling zult vinden. 

  1. Laat geen licht binnen

Het is fijn om een mooie lichtinval in je kamer te hebben; dit kan erg veel sfeer creëren. Maar, in de zomer raden wij veel lichtinval toch af. Het licht dat ’s zomers je kamer binnenkomt, is namelijk vooral zonlicht. Dit zorgt ook voor veel warmte. Misschien is het lastig voor jou om succesvol je ramen te bedekken in de zomer. In dat geval raden wij de shutters op maat van Van Eyck aan. Van Eyck maakt namelijk de perfecte shutters voor jouw raam, waardoor jij je kamer volledig kan verduisteren. Shutters bieden de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe ver je ze opent, en dus ook hoeveel licht jij naar binnen laat. Maar, in de zomer zouden wij ze in elk geval volledig sluiten. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.