Een gitaar is een geweldig instrument, veel mensen kunnen het dan ook bespelen! Dit komt omdat veel nummers bespeelbaar zijn op bijvoorbeeld een akoestische gitaar en het is zeer gemakkelijk om dit thuis te leren. Het is dan ook niet gek dat er over een gitaar veel weetjes te vertellen zijn. Wil jij weten welke weetjes? Lees dan snel door!

Tiago Della Vega

Een moet de beste zijn in de snelheid en gelukkig weten wij wie dit is! Namelijk: de Braziliaan Tiago Della Vega of de Amerikaan John Taylor. Helaas is het geen officieel record in het Guinness Book of Records dus is er geen officieel bewijs van. Er gaan verhalen rond dat Tiago Della Vega in 2011 een nummer speelde van 340 bpm (beats per minute) en dat John Taylor een record op zijn naam heeft staan va 600 bpm. Als je nu het internet afstruint kom je video’s tegen van gitaristen die zelfs 1300 tot 4000 bmp kunnen spelen. 

Wedstrijd luchtgitaar spelen, geef jij je volgendjaar op?

Luchtgitaarspelen hebben we allemaal wel eens gedaan! Voornamelijk toen we klein waren, maar zo af en toe pakken we die onzichtbare gitaar er toch nog even bij en spelen we alsof we een elektrische gitaar  gitaar bespelen. Wist je dat er een officieel kampioenschap luchtgitaar spelen bestaat? Ja echt waar! In 1996 werd het eerste wereldkampioenschap georganiseerd. Sinds 2008 worden ook in Nederland en België kampioenschappen luchtgitaar spelen gehouden. Ondertussen komen deelnemers uit zo’n twintig verschillende landen om samen te strijden om de titel.

Het laatste feitje

We zijn nu aangekomen bij het belangrijkste feitje, want zonder deze persoon was er misschien wel geen gitaar geweest. Wist je dat de uitvinder van de gitaar zelf helemaal geen gitaar kon spelen? Leo Fender heeft de “Telecaster” en de “Stratocaster” gitaren uitgevonden, wat verschillende versies zijn van de elektrische gitaar. Echter kon hij zelf helemaal geen gitaar spelen. Gelukkig wist hij er wel héél veel van af! Wil je ook graag een gitaar kopen? In het aanbod van MaxiAxi kun je terecht voor gitaren waar jij je helemaal op kunt uitleven. Bekijk dus snel hun aanbod en plaats je bestelling!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.