Zijn auto’s je passie of vind je het fantastisch om met de auto op vakantie te gaan? Dan mogen deze 5 bestemmingen niet ontbreken tijdens je volgende reizen. De plekken in deze lijst zijn namelijk ideaal voor iedereen die van auto’s en/of autorijden houdt. Of je nu zelf achter het stuur klimt op de tofste circuits of auto’s gaat spotten in flamboyante ministaatjes, je kunt op deze plekken je hart ophalen als autoliefhebber!

  1. Museo Ferrari

Ieder welbekend merk heeft er wel één: een eigen automuseum. In de Italiaanse plaats Maranello vind je bijvoorbeeld het Ferrari-museum. Ontdek de voltallige historie van dit iconische automerk en word herinnerd aan de hoogtijdagen van Schumacher in de felrode F1 auto. Naast het museum vind je in Maranello bovendien de Ferrari fabriek en het officiële testcircuit. Om deze plekken te bezichtigen dien je een aparte tour te boeken. Dit geldt overigens ook voor een virtuele rit in één van de auto’s middels een racesimulator. Ben je Ferrari-fan en wil je ervaren hoe het nu echt is om in zo’n rode snelheidsduivel te zitten? Dan is Museo Ferrari jouw bestemming. 

  1. Autostadt

In de Duitse plaats Wolfsburg kun je Autostadt bezoeken; een plek waar de droom van iedere autoliefhebber tot leven komt. De autokenner weet waarschijnlijk al dat Wolfsburg de geboortestad is van de Volkswagen. Maar de dingen die hier te beleven zijn gaan je fantasie te boven. Bekijk de off-road test-track waar Volkswagen haar auto’s test, verdiep je in de klassieke auto’s of beklim één van de twee glazen torens om de nieuwste modellen te bewonderen. Ook voor de jongsten is er bovendien genoeg te beleven in Autostadt. Zo kunnen ze op een speciale mini-baan hun kunsten achter het stuur laten zien. Kortom, hier wordt de liefde voor auto’s al generaties lang doorgegeven. 

  1. De Transfăgărășan Route in Romenië 

Hou je van uitdagende stuurmanswegen? Dan is de Transfăgărășan-route in Roemenië echt iets voor jou. Het is een hele mond vol, maar de uitzichten die je onderweg tegenkomt zijn er niet minder om. Deze route zit vol haarspeldbochten, steile hellingen en snelle dalingen. Rijden op deze route is dan ook niet voor beginnende bestuurders. Je hebt finesse nodig en een uitstekende beheersing van je voertuig om de route succesvol en zonder schade te doorstaan. Toch kan het geen kwaad om voor vertrek even te checken of je autoverzekering nog op orde is. Je weet maar nooit wat je onderweg tegenkomt.

  1. De Atlantic Road in Noorwegen

Voor wie van autorijden en spectaculaire vergezichten houdt – en deze bij voorkeur tegelijkertijd ervaart – is de Atlantic Road in Noorwegen de perfecte bestemming. De weg zelf is slechts 8 kilometer lang, maar het uitzicht liegt er niet om. De Atlantic Road bestaat uit 8 bruggen die verschillende kleine eilandjes langs de Atlantische kust van Noorwegen met elkaar verbinden. De glooiende weg geeft je dan ook het gevoel dat je zelf de oceaan doorkruist vanuit je auto. Langs de weg zijn verschillende plaatsen waar je je auto even kunt parkeren om de natuur te verkennen. Met een beetje geluk spot je bovendien zelfs walvissen vanaf je route. Dus laat je verbazen door de ruige natuur en indrukwekkende zee en ervaar zelf dat 8 kilometer eindeloos kan voelen. 

  1. Het V8 Hotel 

Als bovenstaande tips nog niet voldoende zijn om je honger naar mooie, snelle en legendarische auto’s te stillen, dan rest er nog één locatie die je moet bezoeken: het V8 Hotel in Stuttgart. Dit hotel staat volledig in het teken van auto’s. Je slaapt onder de motorkap van je favoriete modellen en dineert in het bijzijn van de meest unieke uitvoeringen die ooit werden gemaakt. De stijlvolle afwerking van het hotel in combinatie met de sfeer van klassieke auto’s zorgt ervoor dat je je even in een andere wereld waant. En je auto is ook nog eens goed te parkeren in de parkeergarage onder het hotel. Wat wil je nog meer? 

Ga goed voorbereid op pad 

Zoals voor iedere reis geldt: een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je zorgeloos op pad kunt. Regel daarom bepaalde zaken altijd vooraf. Je autoverzekering berekenen om te checken of je niet teveel betaalt is bijvoorbeeld altijd slim. Of breng je auto langs de garage voor een beurt zodat je niet voor verrassingen komt te staan onderweg. Zorg ervoor dat je niets aan het toeval overlaat, dan geniet je optimaal van de bijzondere plekken die je tijdens je reis bezoekt.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.