Heb je het vaak koud in huis, terwijl de verwarming op de hoogste stand staat? Of tocht het in huis en kan je niet plaatsen waar de tocht precies vandaan komt? Een warmtescan (laten) maken van je woning kan erg zinvol zijn. Met een warmtebeeld leg je vast waar warmte in de woning verloren gaat en je kunt er ook eventuele lekkages mee opsporen. We vertellen je er meer over in dit artikel.

Door een slechte isolatie van je woning besteed je jaarlijks honderden euro’s meer aan stookkosten. Bovendien is stoken ook slecht voor het klimaat. Gelukkig is er een makkelijke manier om erachter te komen hoe jij je woning beter kunt isoleren: een warmtescan. Een warmtebeeld wordt gemaakt met een speciale warmtebeeldcamera. Deze camera kan temperatuurverschillen waarnemen en ziet dus direct waar warmte verloren gaat. Zo spot je snel ontbrekende of gebrekkige isolatie en kieren, naden en gaten. Als bonus kan je ook direct zien of je ergens een lekkage in de leidingen hebt.

Hoe werkt een warmtebeeldcamera?
Een warmtebeeldcamera legt infrarode warmtestraling vast. Elk object met een temperatuur boven het absolute nulpunt zendt een infrarode straling uit. Dit is voor het menselijk oog niet te zien, maar een warmtebeeldcamera kan deze straling wel meten door middel van thermografie. Deze meting zet de camera om in beeld met kleuren, zodat de temperatuur ook waargenomen kan worden door mensen. Op de meeste appraten geeft de kleur blauw lage temperaturen aan en de kleur rood hoge temperaturen.

Je kunt een expert inhuren om een warmtescan van je woning te laten maken, maar je kunt ook zelf een warmtebeeldcamera aanschaffen. Een betrouwbare webwinkel waar je warmtebeeldcamera’s kunt kopen, is Omega Meetmiddelen.eu. In de webwinkel vind je point & shoot warmtebeeldcamera’s, smartphone camera’s, warmtebeeldcamera’s voor gebouwen en warmtebeeldcamera’s voor industriële thermografie. Weet je niet welke camera voor jou het meest geschikt is? Neem dan contact op met de uitstekende klantenservice van Omega Energietechniek. 


Zelf een warmtebeeld maken

Heb je besloten zelf een warmtebeeld te maken? Dan hebben we een aantal tips voor je om de warmtescan zo succesvol mogelijk te laten zijn. Sluit alle ventilatieroosters en open de gordijnen. Ook kan je het best de woning 24 uur voorafgaand aan de scan op kamertemperatuur verwarmen. Zo zijn eventuele warmtelekken extra goed zichtbaar op de scan. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.