Van het geven van een knuffel en oogcontact tot aan een vrijpartij: lichamelijk contact geeft een mens energie en staat ook wel bekend als de belangrijkste liefdestaal. Lichamelijk contact in een relatie is zelfs zo belangrijk dat het de onderlinge band versterkt. In deze blog vertellen we je er alles over en geven je een aantal inspirerende tips voor meer fysiek contact.

Het belang van fysiek contact
Iedereen heeft op een andere manier behoefte aan lichamelijk contact. Zo loopt de een graag hand in hand door de stad, terwijl de ander die behoefte niet heeft. Het geven van een kus tijdens een begroeting? Dat is voor de een must, terwijl de ander er wellicht helemaal niet mee bezig is. Wanneer de behoeften van partners van elkaar verschillen, kan dit zorgen voor ruis. Helemaal wanneer hier niet over wordt gecommuniceerd en er geen concessies worden gedaan. Toch kan het voorkomen dat wanneer iemand in de ander tegemoetkomt, diegene zich alsnog niet goed begrepen voelt. Een gevoel van eenzaamheid en afstand ontstaat.

Broer en zus?
Wanneer het lichamelijke contact in een relatie langzaam minder wordt kan dit leiden tot onzekerheid. Ook kan er een situatie ontstaan waarbij twee partners meer als broer en zus met elkaar omgaan dan liefdespartners. Wil je dit het liefst voorkomen of herken jij je hier helaas al in? We hebben een aantal handige tips waar je mee uit de voeten kunt.

1. Blijf communiceren
Iedere relatie kent zijn ups en downs. Merk je dat het lichamelijke contact minder wordt? Of heb je andere behoeften dan je partner en merk je dat hierdoor irritaties kunnen ontstaan? De belangrijkste tip is om te blijven communiceren. Dit zorgt ervoor dat jullie elkaar blijven begrijpen en dat je tegemoet kan komen in elkaars behoeften.

2. Stap eens uit je comfortzone
Ben je al jaren bij elkaar? Het kan zijn dat jullie in een sleur zijn beland. Doorbreek die sleur en stap eens uit je comfortzone. Daag elkaar eens uit tussen de lakens en schaf een speeltje aan. Dit kan een goede manier zijn om dichter tot elkaar te komen.

3. Weet wat je partner fijn vindt
Iedereen reageert anders op aanrakingen. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je partner fijn vindt. Misschien vind jij het wel fijn om een zachte lange knuffel te geven, terwijl je partner juist geniet van een korte, maar stevige knuffel. 

Til je communicatie naar een hoger niveau
Ga met deze tips aan de slag en til je fysieke communicatie vandaag nog naar een hoger niveau. Zodra je weet wat de ander belangrijk vindt en je jouw eigen wensen uitspreekt, gaat het vast een stuk beter. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.