Glazen zijn er in alle soorten en maten. Van bierglas tot koffieglas, van longdrinkglas tot borrelglas. Elke drank heeft zijn eigen glas en bijbehorende eigenschappen.
Glas heeft de schitterende eigenschap dat het doorzichtig is en dus een directe aanblik op de aangeboden drank biedt. Een mooie bedrukking op het glas draagt bij aan het positieve gevoel.

Glazen bedrukken

Wil je een extra mooi design meegeven aan je glas? Dat kan! Je kunt je glazen bedrukken bij Riké Group. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bedrukken van glazen en serviezen van horecakwaliteit. Dit zorgt ervoor dat ze kunnen meedenken over elk design en gewenste mogelijkheden.

Het bedrukken van glazen zorgt niet alleen voor een extra mooi glas maar draagt ook bij aan de naamsbekendheid als de bedrukking je eigen logo of naam bevat. Hierdoor staat je bedrijf nog meer in de spotlight en zul je dus langer in het geheugen blijven. Daarnaast zijn alle mogelijkheden makkelijk te vinden op https://www.rikegroup.com/.

Glas, plastic of kunststof

Voor veel horecaondernemers is het een dilemma; waar schenk ik mijn dranken in. Dit dilemma wordt vooral veroorzaakt doordat de breukschade op een stapavond erg hoog is. Veiligheid, kosten en beleving zijn hierbij belangrijke afwegingen.
Op festivals zijn glazen vaak verboden in verband met de veiligheid. Maar het drinken van bier of andere dranken uit een plastic glas beker geeft toch een totaal andere beleving en zal afbreuk doen aan de sfeer van een horecagelegenheid.

Kunstof glazen van polycarbonaat zijn bijna onbreekbaar en hebben een veel langere levensduur waardoor ze vanuit financieel oogpunt interessant zijn voor gebruik op terrassen of andere locaties waar het valrisico hoog is. De veiligheid wordt hierdoor sterk verhoogd en de valschade zal sterk worden teruggedrongen.
Waar plastic glazen sterk achterblijven qua uitstraling zijn kunststof glazen veel meer vergelijkbaar maar gewone glazen.

Veiligheidsglas

Toch zal de drinkbeleving uit echt glas toch altijd beter blijven dan uit plastic of kunststof glazen. Niet voor niets is glas al jarenlang de standaard. Om de veiligheid te verhogen kan er gekozen worden voor speciaal veiligheidsglas waardoor er veel minder risico is op verwondingen bij het sneuvelen van een glas. Zoals een autoruit in allerlei kleine stukjes breekt bij een ongeval breekt ook dit veiligheidsglas in allerlei kleine stukjes. Nadeel is dan weer dat dit glas flink duurder is en ook het opruimen niet makkelijker maakt.

Qua prijs kwaliteit zal er voorlopig dus nog vaak gekozen worden voor normaal glas in al zijn verscheidenheid. De ontwikkelingen staan echter niet stil, dus dit houden de specialisten dan ook nauwlettend in de gaten.

Het mooie van zowel regulier glas, veiligheidsglas als kunststof glazen is dat het allemaal prima te bedrukken is met een mooi logo of opdruk. Dus dat blijft sowieso de beste keuze!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.