Teakhout wordt gekenmerkt door zijn duurzame karakter. Het is een sterk hardhout dat tegen een stootje kan. Kortom, ideaal voor je interieur. Daarnaast geeft de warme kleur en natuurlijke uitstraling van teakhout sfeer aan je huis. Hoe voeg je teakhouten meubelen op een mooie manier toe aan je interieur? Op een manier waarbij al je meubels voldoende aandacht krijgen maar toch een mooi geheel vormen? Aan de hand van dit artikel leggen we het je uit.   

1. Een pronkstuk 

Een teakhouten meubel is vaak groot en robuust. Denk bijvoorbeeld aan een boekenkast of eettafel. Deze meubelstukken nemen de nodige ruimte in beslag en bepalen de rest van uw interieur. Daarom is dit de uitgelezen kans om echt een statement te maken. Kies voor een grote boekenkast, een robuust dressoir of een grote eettafel en bouw de rest van de kamer om deze teakhouten meubels heen. Op deze manier creëer je vaste zichtlijnen die de aandacht vestigen op je teakhouten meubels. 

2. Volledige set 

Het fijne van teak meubelen is dat ze zowel met andere meubelen van andere materialen als met elkaar gecombineerd kunnen worden. Teak op teak, bij wijze van spreken. Zo kun je gemakkelijk drie tot vier teakhouten meubels in je interieur plaatsen zonder dat het te veel wordt. Beter nog, hierdoor geef je alleen maar extra sfeer aan je huis. Met teak kun je gemakkelijk een industriële of landelijke stijl van wonen creëren. 

3. Een subtiele aanraking 

Uiteraard hoef je niet te kiezen voor een massief meubelstuk. Teakhout is ook zeer geschikt op een subtiele manier toe te voegen aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een wastafelblad of een decoratieve ladder. Het zijn items die sfeer geven, maar niet bepalend zijn. Op deze manier voeg je gemakkelijk wat natuurlijke elementen toe aan je interieur zonder dat ze de boventoon voeren. 

4. Voor in de tuin

Zoek je geen nieuwe toevoegingen aan je interieur maar ben je wel gecharmeerd van teakhout? In dat geval is een mooie tuinset iets voor jou. Teakhouten tuinmeubels zijn niet alleen mooi, maar kunnen ook tegen verschillende weersomstandigheden en hebben weinig onderhoud nodig. Je kunt je tuinmeubelen natuurlijk laten vergrijzen of behandelen om de warme kleur te behouden, aan jou de keuze! 

Voor jou op maat gemaakte teak tuinmeubelen 

Bij Teakea kan je terecht voor een echt uniek exemplaar van teakhout. Zij bieden naast hun vaste collectie houten meubels ook de mogelijkheid om meubels op maat te laten maken. Dus laat je inspireren door deze specialisten en bestel jouw unieke meubelstuk!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.