Anno 2021 zou je denken dat bijna niemand meer een prepaid simkaart heeft. Toch bieden de meeste telecombedrijven deze optie nog steeds aan en is een simkaart van Sim only prepaid van prepaidsimkaarten.nl populairder dan ooit. Maar hoe komt dat eigenlijk en wat is de reden dat mensen nog steeds kiezen voor een prepaid simkaart? In dit artikel benoemen we de voordelen en de nadelen van een prepaid simkaart. 

Voordelen:

  1. Geen financiële verplichting

Het grootste voordeel van een prepaid Simkaart van prepaidsimkaarten.nl is dat er geen financiele verplichting aan zit. Je koopt namelijk een tegoed van zoveel bel en sms minuten en wanneer het op is dan moet je het tegoed opwaarderen. Je hoeft dus niet maandelijks te betalen voor het abonnement maar alleen wanneer je dat zelf wil. Wil je de ene maar meer belminuten dan de ander dan is dat geen probleem. Je hebt het namelijk volledig zelf in de hand. Je kan dus nooit in de financiële problemen komen door een prepaid simkaart en dit is zeker handig voor als je weet dat je al gauw te veel belt en daardoor over je belminuten heen gaat. 

  1. Ideaal voor kinderen

Tegenwoordig is het heel gebruikelijk dat kindereren vanaf 8 jaar al een smartphone hebben. Hier zitten zowel voordelen als nadelen aan vast. Je kind is altijd bereikbaar en dat is fijn maar ze zullen niet door hebben hoe ze moeten omgaan met belminuten. Hierdoor wil je niet een abonnement gaan afsluiten voor je kind. Een prepaid simkaart is dan de perfecte oplossing. Als de belminuten op zijn dan kan er niks gebeuren. Ook kun je op deze manier je kind leren om te gaan om zuinig te zijn en niet zomaar te bellen of gebruik maken van internet zonder Wi-Fi. 

  1. Handig om naar het buitenland te bellen

Met een abonnement wordt het vaak afgeraden om naar het buitenland te bellen. Dit komt omdat er dan kosten buiten je abonnement gemaakt worden. Vaak gelden er ook andere tarieven voor als je naar het buitenland belt. Wanneer je een prepaid simkaart hebt, is dit geen probleem. Want ook hier geldt op=op. Verder kan je ook makkelijker bijhouden hoeveel je nou naar het buitenland hebt gebeld en maak je geen onverwachte kosten. Een bekende provider voor telefoontjes naar het buitenland is Lyca Mobile. Deze simkaarten zijn relatief goedkoop en kan je na gebruik ook weer zo weggooien. 

Nadelen:

  1. Bellen kost meer geld

Bij een abonnement krijg je tegenwoordig onbeperkt bellen en sms’en erbij. Hierdoor maak je eigenlijk geen kosten wanneer je iemand belt althans zo lijkt het. Je bent in ieder geval niet meer zo bewust van hoeveel geld een telefoontje nou eigenlijk kost. Maar bij een prepaid simkaart ben je dat wel. Je hebt immers niet zoveel belminuten en elke minuut kost geld. Ook is het vaak zo dat bellen meer geld kost met een prepaid simkaart. Providers hebben dit namelijk expres gedaan omdat ze meer profijt hebben aan klanten die een abonnement afnemen dan een een prepaid kaart.

  1. Constant opwaarderen

Dit nadeel is persoonsgebonden. Maar het kan wel erg vervelend zijn als je constant moet opwaarderen. Stel je voor je zit in een noodsituatie en je belminuten zijn op, wat ga je dan doen? Het kan makkelijk voorkomen dat je vergeet op te waarderen en dat je daardoor niet meer een telefoontje kan plegen.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.