Helaas gebeurt het nog al te vaak dat koppels na een aantal jaar of zelfs jaren gaan scheiden van hun partner. De reden voor een scheiding ligt natuurlijk bij iedereen anders. De één is niet meer verliefd en de ander is vreemdgegaan. Desondanks is het voor iedereen even vervelend om een punt achter een relatie te zetten. Er komt niet alleen gevoelens van verdriet bij kijken maar ook schaamte en boosheid. Hierdoor lopen veel scheidingen uit in een knallende ruzie waarbij er een mediator of advocaat inschakelt moet worden. Ken je iemand die in een scheiding ligt en wil je graag ondersteunen maar weet je niet hoe? Dan kan dit artikel je wellicht wel helpen. 

Steun zoeken bij familie en vrienden

De persoon die in een scheiding ligt ongeacht de reden zal zich verloren voelen. Misschien wil zijn of haar partner absoluut niet scheiden en zorgt dat voor meer problemen. Steun zoeken bij vrienden en familie is dan het enige lichtpuntje. Vraag als vriend of vriendin wat je voor die persoon kan betekenen zonder een oordeel klaar te liggen hebben. Het is namelijk al moeilijk genoeg. Mensen hebben vaak de neiging om ongevraagd advies te geven over een situatie, want dit voelt goed aan. Echter, is het ongevraagd en in sommige situaties zoals een scheiding ook niet gepast. Vraag daarom eerst wat die persoon nodig heeft en van jou verwacht zodat je daar op in kan spelen. Geeft de persoon aan geen steun nodig te hebben, ga er dan ook niet op in. Sommige mensen willen in een moeilijke periode liever alleen zijn. 

Advocaat inschakelen 

Wanneer mensen een levenscontract hebben opgesteld of zijn getrouwd dan zal er altijd een advocaat ingeschakeld moeten worden bij een scheiding. Als het goed is, is er van te voren al besproken welke eigendommen van wie zijn. Maar er zijn ook stelletjes die dit niet hebben gedaan waardoor er tijdens de scheiding extra spanning is over wie wat bezit. Een advocaat zorgt er dan voor dat de bezitten eerlijk verdeeld worden. Advocaten in Nijmegen van Hekkelman zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en kunnen jouw vriend of vriendin hier zeker bij ondersteunen. Is er samen een woning gekocht en zijn er dure bezittingen in het spel dan is zakelijk scheiden zeker aan te raden. Hierdoor voorkom je dat een partner oneerlijk beoordeeld wordt en bijvoorbeeld te veel alimentatie moet betalen. 

In gesprek gaan met je kinderen (als die er zijn)

Scheiden is niet alleen zwaar voor het stel maar vaak nog zwaarder voor de kinderen. Misschien begrijpen zij namelijk niet waar het vandaan komt. Ouders willen hun kinderen het liefst altijd bij elkaar zien. Praat daarom als ouders zijnde met de kinderen op een rustige toon om de situatie uit te leggen. En wat ook heel belangrijk is, zijn de stappen die genomen moeten worden. Want waar komen de kinderen terecht en waarom is daarvoor gekozen. Dit is vooral heel essentieel om uit te leggen aan kinderen ongeacht de leeftijd. Ze willen zich namelijk niet gedwongen voelen om bij een ouder te leven. 

Op: https://stichtingoikos.nl/

Afbeelding: https://unsplash.com/photos/OQMZwNd3ThU

Met welke zaken moet je rekening houden bij het starten van een eigen onderneming?

Het klinkt als een droom voor velen; een eigen onder onderneming starten. Echter, is het niet zo makkelijk als het lijkt. Want je start niet zomaar een bedrijf op. Eerst moet een idee bedacht worden en vervolgens onderzoek om te kijken of er wel vraag is naar het idee dat je hebt bedacht. Vervolgens moet er geld geïnvesteerd worden in het maken van het product of de service en natuurlijk moet ook nog geld apart gehouden worden voor marketing. Dit is grof gezegd maar het begin van een onderneming. Er zijn nog genoeg andere zaken waar er rekening mee gehouden moet worden. In dit artikel beschrijven we een aantal zaken die zo over het hoofd gezien kunnen worden bij het starten van eigen onderneming. 

Invullen van belasting

Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar dat is het zeker niet. Het invullen van de belasting is misschien nog wel een van de moeilijkste opgaven. Wanneer je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel geef je een bedrag door wat je denkt te gaan verdienen. Dat bedrag is waarschijnlijk maar een gok want je hebt nog geen idee wat je gaat verdienen als je nog niet bent begonnen. Misschien denk je dat je nog geen belasting hoeft in te vullen wanneer je geen inkomsten hebt. Helaas is dit niet het geval. Wanneer je geen belasting invult kan je een boete krijgen en dit wil je natuurlijk voorkomen. Vul daarom altijd belastingformulieren in zelfs als je niks hebt verdient. Dan kan je dit gewoon invullen. 

Heb je geen idee wat je nou precies moet invullen op de formulieren? Schakel dan hulp in van een bekende of zelfs van een belastingadviseur. Want een fout op het formulier kan ook zorgen voor een hele andere uitkomst. 

Overeenkomsten afsluiten met partners en leveranciers

Ga je producten importeren uit het buitenland of ga je samenwerken met diverse partners, dan moet er een overeenkomst of contract afgesloten worden. Als jij een beginnende ondernemer bent zonder enige kennis van zulke contracten dan kan je al snel opgelicht worden. In een contract worden vaak termen gebruikt die voor de normale burger onbegrijpelijk zijn. Om ervoor te zorgen dat je jezelf niet in de vingers snijdt, is het verstandig om een ondernemingsrecht advocaat te nemen die gespecialiseerd is in zulke contracten. samen kunnen jullie de contracten doornemen en de advocaat zal je advies geven over wat je wel en niet moet tekenen. 

Backup plan 

Het klinkt misschien een beetje pessimistisch om een backup plan te maken maar dat is het absoluut niet. Wanneer je een ondernemer bent en ervoor kiest om je geld te investeren in je eigen bedrijf dan moet je ervan bewust zijn dat er van alles kan gebeuren. Kijk nu maar eens naar de Corona crisis die ervoor zorgt dat winkels en horeca dicht moeten. De ondernemers verdienen nu een stuk minder of zelf niks en moeten hun zaak draaiende houden op hun spaargeld. Zorg er daarom altijd voor dat je een backup plan maakt waar je zulke gebeurtenissen in beschrijft en wat je eventueel kan doen als het zo ver is.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.