Het klinkt als een droom voor velen; een eigen onder onderneming starten. Echter, is het niet zo makkelijk als het lijkt. Want je start niet zomaar een bedrijf op. Eerst moet een idee bedacht worden en vervolgens onderzoek om te kijken of er wel vraag is naar het idee dat je hebt bedacht. Vervolgens moet er geld geïnvesteerd worden in het maken van het product of de service en natuurlijk moet ook nog geld apart gehouden worden voor marketing. Dit is grof gezegd maar het begin van een onderneming. Er zijn nog genoeg andere zaken waar er rekening mee gehouden moet worden. In dit artikel beschrijven we een aantal zaken die zo over het hoofd gezien kunnen worden bij het starten van eigen onderneming. 

Invullen van belasting

Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar dat is het zeker niet. Het invullen van de belasting is misschien nog wel een van de moeilijkste opgaven. Wanneer je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel geef je een bedrag door wat je denkt te gaan verdienen. Dat bedrag is waarschijnlijk maar een gok want je hebt nog geen idee wat je gaat verdienen als je nog niet bent begonnen. Misschien denk je dat je nog geen belasting hoeft in te vullen wanneer je geen inkomsten hebt. Helaas is dit niet het geval. Wanneer je geen belasting invult kan je een boete krijgen en dit wil je natuurlijk voorkomen. Vul daarom altijd belastingformulieren in zelfs als je niks hebt verdient. Dan kan je dit gewoon invullen. 

Heb je geen idee wat je nou precies moet invullen op de formulieren? Schakel dan hulp in van een bekende of zelfs van een belastingadviseur. Want een fout op het formulier kan ook zorgen voor een hele andere uitkomst. 

Overeenkomsten afsluiten met partners en leveranciers

Ga je producten importeren uit het buitenland of ga je samenwerken met diverse partners, dan moet er een overeenkomst of contract afgesloten worden. Als jij een beginnende ondernemer bent zonder enige kennis van zulke contracten dan kan je al snel opgelicht worden. In een contract worden vaak termen gebruikt die voor de normale burger onbegrijpelijk zijn. Om ervoor te zorgen dat je jezelf niet in de vingers snijdt, is het verstandig om een ondernemingsrecht advocaat te nemen die gespecialiseerd is in zulke contracten. samen kunnen jullie de contracten doornemen en de advocaat zal je advies geven over wat je wel en niet moet tekenen. 

Backup plan 

Het klinkt misschien een beetje pessimistisch om een backup plan te maken maar dat is het absoluut niet. Wanneer je een ondernemer bent en ervoor kiest om je geld te investeren in je eigen bedrijf dan moet je ervan bewust zijn dat er van alles kan gebeuren. Kijk nu maar eens naar de Corona crisis die ervoor zorgt dat winkels en horeca dicht moeten. De ondernemers verdienen nu een stuk minder of zelf niks en moeten hun zaak draaiende houden op hun spaargeld. Zorg er daarom altijd voor dat je een backup plan maakt waar je zulke gebeurtenissen in beschrijft en wat je eventueel kan doen als het zo ver is.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.