Eiwitpoeder is een populaire shake die vaak gebruikt wordt in combinatie met sporten. Eiwit helpt bij het opbouwen van spieren, geeft energie en stimuleert het immuunsysteem. Eiwitpoeder geeft dus die extra boost die mensen nodig hebben om hun spieropbouw te stimuleren. Dit wordt vaak gedaan aan de hand van eiwitshakes, omdat het met normale voeding moeilijk is om de hoeveelheid binnen te krijgen die nodig is om de spieren op te bouwen.Wil je meer weten over vegan protein poeder ? Lees deze blog dan verder, wij vertellen hier namelijk meer over.

Hier bestaat eiwit poeder uit

Eiwitpoeder wordt meestal gemaakt met drie belangrijke ingrediënten: eiwitten, vetten en koolhydraten. De hoeveelheid van deze ingrediënten hangt af van waar je het voor gebruikt, maar de meest voorkomende soorten eiwitpoeder bevatten wei-eiwitconcentraat, caseïne-eiwit en soja-eiwit isolaat. Elk van deze bevat verschillende voedingsstoffen die kunnen helpen bij het opbouwen van spieren. Caseïne- en wei-eiwitconcentraat bevatten doorgaans meer calorieën en minder calorieën dan soja-eiwit isolaat. De calorieën die je nodig hebt, zullen dan ook verschillen per sport.

 De vegan variant 

Als je geen dierlijke producten wilt eten, maar wel sport dan is er gelukkig een alternatief; de vegan proteïne poeder. Dit soort poeders zijn gemaakt met biologische producten, dus ze zijn gezonder en milieuvriendelijker. De vegan protein shakes worden bij SuperFoodies onder anderen gemaakt van bruine rijst, de rijst wordt ontkiemd en gefermenteerd wat uiteindelijk poeder wordt. Deze shake bevordert het herstel na het sporten en draagt bij aan de groei en behoud van spiermassa. Deze poeder is heerlijk te gebruiken in bijvoorbeeld smoothies. Voeg je favoriete fruit toe, een beetje plantaardige melk en mixen maar! Binnen een paar minuten heb jij een heerlijke gezonde vegan smoothie klaar gemaakt. 

Meer informatie nodig?

Wil je graag meer weten over de vegan proteine poeders van SuperFoodies? Neem dan gerust een kijkje op de website, hier staan verschillende poeders met ieder een andere smaak. Denk aan; chocola, banaan, vanille en naturel. Bij elke poeder staat een uitleg hoe het gemaakt is en welke ingrediënten het bevat, op deze manier weet jij welke voedingsstoffen je binnenkrijgt!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.