Jouw pluizige vriendje, staat altijd klaar om jou aandacht en knuffels te geven. Daarom verdient je pluizige vriendje een mooi thuis. Er zijn erg veel diverse hokken te koop voor konijnen. In deze blog gaan we de verschillende soorten konijnenhokken bij langs. Zo kom jij er achter welk hok het meest geschikt is voor jouw konijn. Het is trouwens niet alleen belangrijk dat een hok bij je konijn past, maar een hok moet ook in jouw leven passen. Lees dus snel verder en kom er achter welk hok de beste combinatie is.

  1. Een kunststof hok

Een konijnenhok van kunststof is nog niet heel lang op de markt. Wil je graag weten wat de voordelen van deze hokken zijn? Neem dan een kijkje naar ons rijtje: 

  • Weinig onderhoud, vooral vergeleken met bijv. hokken van hout;
  • Kleine kans op knaagschade, je konijn zal niet snel aan het hok gaan knagen; 
  • Eenvoudig schoonmaken, hygiënischer dan een hok van hout dus;
  • Duurzame keuze, omdat het lang meegaat;
  1. Hok met een rek erbij

Voor een konijnenhok buiten heb je de keuze om te kiezen voor een hok met een ren. Zo heeft je konijn meer veel meer ruimte en zal daardoor ook meer bewegen. Een hok met een ren is ook ideaal voor een wisselend klimaat. In de winter kan jouw konijn schuilen in het hok voor de lage tempraturen. Terwijl hij in de zomer kan hij genieten van de zon en als het hem te warm wordt, huppelt hij zo zijn hokje in. 

  1. Groot, groter, grootst!

Als je meer dan één konijn hebt, dan is een groot hok een slimme keuze. Zowel het hok als de ren kan groter dan een standaard hok. Weet jij hoeveel ruimte konijnen nodig hebben? Nee? Hou dan het volgende aan: elk konijn heeft minimaal 1 vierkante meter nodig. Verder zal een dierenverblijf niet snel te groot zijn voor je konijn. Dus denk vooral groot.

Een konijnenhok online kopen?

Een verkoper die online verkoopt is dierenverblijf.com, zij verkopen veel verschillende verblijven. Ook heb je gratis verzending vanaf een bestelling van vijftig euro. Meer weten? Bekijk hun site.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.