Als je er plek voor hebt in je huis moet je zeker een grote kamerplant aanschaffen. Een grote plant is namelijk de eyecatcher in je huis. Maar, grote kamerplanten hoeft niet alleen in een woonkamer mooi te zijn, maar kan je ook prima in bijvoorbeeld de keuken, slaapkamer of zelf op je werk een kamerplant neer zetten. Grote kamerplanten vallen snel op, waardoor ze voor veel sfeer zorgen, maar ze hebben ook positieve effecten. Grote kamerplanten zorgen namelijk voor meer zuurstof en ze hebben een luchtzuiverende werking. Daarnaast maakt groen om je heen gelukkiger en zorgt het voor minder stress. Maar, niet elke plant heeft een luchtzuiverende werking. Wil je weten welke planten onder deze categorie vallen? Lees dan snel verder! wij vertellen hier namelijk meer over.

Calathea Oranato

Deze grote kamerplant is een bijzondere plant. De bladeren zijn donkergroen met witte strepen, de achterkant van de bladeren hebben een donker rode/paarse kleur. Dit is dus een plant met een bijzonder uiterlijk. De bladeren van de calathea sluiten in de nacht wanneer het donker wordt, daarnaast zijn ze overdag weer geopend. Hierdoor hangen de bladeren van deze plant nooit op dezelfde plek, lekker speels dus!

De kentiapalm

Deze kamerplant heeft ook een luchtzuiverende werking, de kentiapalm zorgt er namelijk voor dat alle vuile luchtdeeltjes omgezet worden in groene energie. De palm staat ook wel bekend om zijn prachte groene bladeren. Daarnaast is dit een perfecte plant als je niet zo goed bent in verzorgen, want hij heeft weinig verzorging nodig. 

De kamerplant uit Zuid-Afrika

Een kamerplant die uit Zuid-Afrika komt is een strelitzia. Deze plant staat bekend om zijn grote groene bladeren die de vorm hebben van een veer. Deze bladeren zorgen echt voor de jungle achtige look. Dit brengt dan ook veel sfeer in de ruimte. De plant heeft veel licht nodig, maar geen direct zonlicht.

Een grote kamerplant aanschaffen bij Fleurdirect

Wil je een grote kamerplant die ook nog een luchtzuiverend is? Neem dan eens een kijkje op de website van Fleurdirect. Deze partij heeft namelijk een ruim assortiment, waardoor er zeker een kamerplant tussen zit die bij jou wensen past. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.